Дамски зимни обувки как да изберем, за да има повече усмивки

Дамски зимни кожени обувки | orso-store.com

Всяка жена иска да изглежда красива както през зимата, така и през лятото. Що се отнася до зимата, всяко момиче се опитва да изглежда красиво, да се чувства комфортно и разбира се, просто да поддържа краката си топли. Ние ще ви помогнем да намерите красиви зимни обувки. Когато избирате обувки, най-добре е да обърнете внимание на естествените материали за горната и вътрешната част.

Горен материал

През зимата е най-добре да носите висококачествени обувки от кожа, набук или велур.

Дамски кожени обувки | orso-store.com

Дамски кожени зимни обувки

В горната част кожата трябва да бъде от най-издръжливият и топлосъхраняващ материал. Можете да проверите материала за качество и естественост по два прости начина:

Кожата, за разлика от изкуствената кожа, се нагрява в ръцете ви. Достатъчно е само да задържите дланта си върху материала на обувката за няколко минути и да усетите дали материалът се нагрява или не.
Ако натиснете силно върху материала с нокът, отличителната черта ще бъде, че върху кожата ще остане следа и заместителят ще се изправи.

Дамски зимни обувки от набук

Що се отнася до набука, този материал запазва топлината много добре в студено време. Такива обувки имат много добра вентилация, краката в такива продукти не се потят, а самите обувки са леки и елегантни.

Много производители представят изкуствения набук за естествен за по-голяма материална печалба. Разликата между естествения набук и изкуствения е, че абсорбира вода. За да проверите, просто трябва да оставите няколко капки вода върху продукта, ако капките се абсорбират в материала, тогава имате естествен набук. Но има случаи, когато набукът е импрегниран с водоотблъскваща козметика за обувки. След това трябва да обърнете внимание на етикета, с който производителите са длъжни да маркират обувките. Естественият набук се обозначава с икона под формата на опъната кожа, изкуственият набук – под формата на диамант.

Но не забравяйте, обувките от естествен набук се нуждаят от добра грижа. В допълнение, набукът е много плътен материал и при правилна грижа ще ви издържи 2-3 сезона.

Дамски зимни обувки от велур

Велурът е естествен материал, който има ниска устойчивост на износване, така че за производството на обувки се обработва със специално съединение преди употреба.

Можете да различите велур от естествена кожа от изкуствена кожа по доста прости начини:

Изкуственият материал ще има плат или друга основа при проверка на среза.
Ако огънете велур, гънката на естествения материал ще има закръгленост, докато изкуственият материал ще бъде сплескан.
Върху изкуствения материал ще се появи мокро петно, ако поставите дланта си върху него с вътрешната страна, а самата длан е мокра

Естественият велур може да се носи много години, ако се грижи за него правилно, без да губи своята привлекателност и елегантност.

Подплата

За зимните обувки също трябва да обърнете внимание не само на горния материал и стил, но и на подплатата. Комфортът и здравето зависят от надеждността на защитата на облицовката от замръзване.

Дамски зимни обувки с памучна подплата

Този материал е направен на памучна основа и е много популярен поради многото си предимства. Памукът може да бъде и синтетичен. Нека да разгледаме и как да ги различим:

Ако го усетите на допир, естествената памучна подплата ще бъде много мека и бързо ще поеме телесната ви температура. На свой ред синтетичния памук ще остане студен.
Естественият памук е неутрален към електричество. Ако потъркате подплатата и чуете пращене, това означава, че е синтетична.
Синтетичният памук има блясък. Естественият памук от своя страна може да има лек блясък поради тъкането и усукването на нишките.

Използвайки тези методи, можете бързо и лесно да определите дали подплата е естествена или синтетична.

Дамски зимни обувки подплатени с вълна

Има много разновидности на вълна, тъй като материалът се получава от различни животни и в резултат на това свойствата ще бъдат различни.

Естествената овча вълна се различава по цвят от синтетичната. Не е задължително естествената вълна да е кристално бяла, обикновено е кремава или бежова на цвят.
Можете също така да помиришете подплатата, ако няма миризма или има миризма на химикали, това не е естествен материал. Тъй като в обувките се използва лепило, ще бъде доста трудно да се определи подплатата по този начин.
Друг начин е да извадите мъх и да го запалите. Синтетичният материал ще се стопи, а естественият материал ще има характерна миризма на изгоряла коса.

Изброяваме и обединяващите свойства на естествения фланел и вълна:

  • хипоалергичен;
  • висока топлоизолация при ниски температури;
  • бързо разсейване на различни миризми;
  • мека и приятна на допир;

Няколко думи за подметката

През зимата да носите обувки на висок ток, когато има сняг, снежни преспи и скреж на земята, ще се съгласите, не е толкова удобно. Момичетата предпочитат да носят обувки без токчета или с много ниски токчета през зимата. За удобство подметката трябва да е плоска, с добър дълбок релеф, за да не се плъзга. Когато купувате, уверете се, че подметката не се отделя и че петата е здраво закрепена. Качеството на подметката се определя и от гъвкавостта – колкото по-добре се огъва, толкова по-голяма е увереността в доброто качество. Най-добрият материал за подметките е полиуретанът.

Важно

И накрая, последният етап от закупуването на обувки е пробването. В добре поставени обувки кракът не трябва да виси, а пръстите не трябва да опират. Опитайте се да изберете правилния размер, проверете качеството на шева и не забравяйте за комфорта. Правилно подбраните обувки ще ви служат дълги години и не забравяйте, че висококачествените обувки по принцип не могат да бъдат евтини. Приятно пазаруване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *